6 Mayıs 2012 Pazar

2011-2012 Sezonu Karabükspor İncelemesi #4

 Karabükspor, zorlu sezon başlangıcından sonraki etapta kendileri için sezonun devamınının nasıl şekilleneceğini belirleyici maçlarla karşılaştı. Bu dizi maçlar serisi Karabük'te oynanan ligin yeni ekiplerinden Orduspor ile başladı.  Maçın genelindeki isteksiz ve etkisiz futbol rakibin erken gelen golleriyle birleşince,  77 puan ile rekor kırarak şampiyon olarak tamamlanan Bank Asya macerasında tek galibiyet alınamayan takım olan Orduspor'a karşı şansımız bu kader maçında da gülmedi. 
 Ordu maçından sonra deplasmanda Manispor ile karşılaştığımız maçta son haftalarda sergilenen kötü futbol serisine bir ek oluvermişti. 90 dakika da yakalanan bir kaç pozisyon ileri uçlarımız tarafından cömertçe harcanırken, basit pozisyon hataları sonucu kalede görülen 2 gol Karabükspor'u puan sıralamasında dibe doğru çekiyordu.
  Puan tablosundaki durumun etkisiyle yaşanan alt sıra psikolojisin aşılması için acil olarak duyulan 3 puan ihtiyacı kendi evimizde oynadığımız İ.B.B maçı ile karşılanırken sahadaki futbolun  geçtiğimiz sezonun futboluna yakın seviyede olması dumanlı kenti umutlandırmıştı. 
  Haftalar sonra gelen galibiyet ve bir nebze sergilenen iyi futboldan sonra Kırmızı- Mavili temsilcimizin durağı Samsunspor olmuştu. İlk 7 maçlık periyotta istediğini elde edemeyen ve ilerleyen haftalarda sıkıntı yaşamamak için bu maçtan puan alma zorunluluğu bulunan iki takımın maçı başladığı gibi bitti. İyi olmayan futbola rağmen kümede kalma savaşında doğrudan rakibiniz olacağı yavaş yavaş belli olmaya başlayan Samsunspor deplasmanında alınan bir puan takımı biraz daha rahatlatmıştı.

  Kaybedilen iki maçtan sonra İ.B.B ve Samsunspor maçlarından alınan 4 puan sayısal açıdan takımı rahatlatsada takım içinde aşılamayan problemler, sergilenen kötü futbol, sezon öncesi transfer dönemindeki yönetim - t. direktör arasında yaşanan sıkıntılar Karabüksporun sıralamada yukarı çıkmasını engelliyordu. Bu sıkıntıların had safhada olduğu dönemde oynanan Fenerbahçe ve Eskişehir maçlarında alınan sonuçlar yıllar sonra yükselinen Süper Ligin baş mimarı Yücel İldiz ile yolların ayrılmasına neden oldu. Bu ayrılıkta ana etmen sezon öncesi teknik ekibin istediği transferlerin yapılmamasıydı. Oluşturlan takımın  kalitsi hep tartışılırken, futbolumuzda görmeye alışkın olduğumuz futbolcu - hoca zıtlaşması sonucu teknik direktörlerin altının futbolcular tarafından oyulması bir kez daha sahnelenmişti. 
 
          Alınan Sonuçlar
 5.Hafta  : Karabükspor - Orduspor   : 1- 2 (89. dk M. Batdal / 21.dk B.Stancu, 24.dk F.Tekke)
  6.Hafta  : Manisaspor - Karabükspor   : 2-1 (38. ve 72. dk I.Promise / 89.dk Ali Kuçik )
  7.Hafta  : Karabükspor - İ.B.B            : 2 -0 (23. dk F.Cernat, 82. dk B. Kısa)
  8.Hafta  : Samsunspor - Karabükspor  : 0 - 0
  9.Hafta  : Fenerbahçe - Karabükspor   : 1 - 0 (17. dk Bienvenu)
 10.Hafta : Karabükspor - Eskişehirspor : 1 - 2 (74. dk L.Shelton / 25. dk V.Sarı, 51. dk H.Kamara)
                                                                                             Devam Edecek.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder