1 Mayıs 2012 Salı

2011-2012 Sezonu Karabükspor İncelemesi #3

  Karabükspor sezona önceki yılda olduğu gibi evinde başlayacak ve rakip lige son haftalarda tutunmuş bu sene aynı korkulu rüyaları görmek istemeyecen Rıza Çalımbay önderliğindeki Sivasspor olacaktı. Bu maçın hem ülke futbolunun içindeki bulunduğu durum nedeniyle ertelenen ligin taraftarın futbol özlemini galibiyetle bitirme ve kötü denmesede iyi geçmeyen sezon öncesi kampını unutturma yönünden önemi Karabükspor açısından büyüktü. Nitekim maçın hızı sayesinde sezon boyunca vatandaşı Usain Bolt ile kıyaslanmasıyla gündem oluşturan Shelton ve penaltıdan Birol Hikmet'in ayağından gelen gollerle 2-1 kazanılması sezona umutla başlanmasını sağladı.
 Alınan galibiyet sonrası, önemli oyuncularını kaybetmiş umulan kadro derinliğine ulaşamamış Gençlerbirliği maçının kazanılmasıve oynanacak iki şampiyon takım mücadelesi öncesi rahatlama hesapları yapılıyordu Karabük sokaklarında. Ama evdeki hesap Ankara'da tutmadı ve belkide iki sezon boyunca Yücel İldiz'in kurduğu kadro ilk defa yüksek sesle eleştirilmeye başlandı.
  Bu maçtan sonra oynanacak iki zorlu maç kötü günlerin başlamasının veya tam tersi mutlu bir geleceğin habercisi olacaktı. İlk maç geçen sezon istediğini bulamayan Galatasaray ile oldu. Sezonun ilk hafta içi maçında karşılaştığımız ve 1-1 biten Galatasaray maçı, sezon başında rakibin yeni bir takım olması avantajına bir de maçın başında rakibin 10 kişi kalması da eklenmesine rağmen kazanılmayan ve kaçan puanlar ile hatırımızda. 

 Galatasaray karşısında alınan puan 3 gün sonra oynanacak Trabzon deplasmanına umutlu bakılmasını sağlamıştı. Maça hızlı başlamamıza rağmen gelmeyen gol adeta olacakların habercisiydi. Oyunun çok ileride kurulması üçüncü bölgedeki başarımızı artırırken savunmada inanılmaz boşluklar vermemize neden oluyordu. Cernat ile bulduğumuz frikik golüne rağmen Trabzonspor savunmamızın verdiği bu boşluklardan iyi değerlendirerek sezonun yıldızı Burak Yılmaz ile 3 gol bulup maçı kazanmayı bildi.

 İlk 4 haftada alınan 4 puan sıralamada 14.lüğü getirirken, 2 maçın büyüklerle oynanması nedeniyle eldeki netice kötü olarak değerlendirilemezdi. Ancak bu dönemde takım savunmasının düşüklüğü, ileride hücum hattının istenen  verimi verememesi Yücel İldiz'in halletmesi gereken en önemli problemlerdi.

 Alınan Sonuçlar
1.Hafta  : Karabükspor - Sivasspor     : 2-1 ( 13.dk L.Shelton, 23.dk B.Hikmet / 19.dk Navratil)
2.Hafta  : Gençlerbirliği - Karabükspor : 2-1 ( 19.dk Y.Öztekin, 38. dk H.Meriç / 49. dk Shelton )
3.Hafta  : Karabükspor - Galatasaray  : 1-1 ( 72.dk E.Özgenç / 82. dk F.Melo )
4.Hafta  : Trabzonspor  - Karabükspor : 3-1 (26-51-73 B.Yılmaz / 35. dk F.Cernat ) 
    
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder