10 Kasım 2011 Perşembe

Pankartlar Yalan Söylemez : KING CERNAT*

   Geçtiğimiz Eskişehir maçında Karabük tribünlerinde açılan pankartların birinde King Cernat yazmıştı Karabükspor taraftarları. Ülke futbol kamuoyu aslında takımları kötü giden takımlarda, taraftarların yabancı yıldızlarına sallamalarına ve onlara yapılan kötü tezahüratlara alışmıştı yıllardır. Ancak Karabükspor taraftarı son 3 senedir alışmadıkları derecede kötü günler yaşayan takımlarında önce kurtalılacaklar listesine 4 yabancı oyuncusunu (Cernat, Seric, Tomic, Ragued ) koydu.

    Florin Lucian Cernat, menajerlik oyunlarının takipçileri ve Doğu Avrupa futboluna biraz meraklı futbol severler tarafından yıllardır bilinen bir isim. Yıllar boyu Dinamo Kiev forması ile yaptığı asistleri attığı golleri hayranlıkla izlerken 2 yada 3 sene önce Trabzonspor'un Cernat ile ilgilendiğini duyduğumda çok heyecanlanmıştım. Ancak transfer gerçekleşmedi ve Kral Hırvatistan yolunu tuttu, Hajduk Split'e transfer oldu. Belki böylesi benim açımdan daha iyi oldu çünkü böylelikle Romen yıldızı kendi şehrimde izleme, yolda karşılaşabilme, antremanlardaki firikik çalışmalarını izleyebilme fırsatına kavuştum.

  Cernat geldiği ilk sezon Bursaspor maçında sakatlanıncaya kadar ortaya koyduğu futbol attığı goller ve asistleriyle gözümüzün pasını silmeye, futbolumuzdaki yetenek eksikliğine ilaç olmaya kararlı gözüküyordu.Ancak Cernat'ın Bursaspor'a attığı efsane gole karsılık 4 aylık sakatlık alışverişi futbolun adaletsiz yüzüyle karşı karşıya bıraktı bizleri. Sakatlığının ardından eski formunu bulması zaman almıştı ancak Cernat Karabükspor'un ligi istenilen yerde bitirilmesine katkı sağlayan oyuncuların başında oldu.

   Bu sezon ise Emenike'nin takımdan ayrılması Cernat'ın omuzundaki yükü bir kat daha arttırdı. Cernat sezona eski formuna kavuşarak basladı ancak bu sefer ki sıkıntı hücum bölgesindeki arkadaşlarının simdiye kadar Cernat'a bekelenen yardımı yapamamaları oldu. Zaten kalite olarak altında oldukları Cernat kadar istekli-arzulu oynamayan Karabüksporun hücum hattı durumun bu hale gelmesindeki en büyük etmen görüntüsünde. Florin Cernat akılcıl futboluna bir de arzulu oyununu ekleyerek  Karabükspor tarftarıyla arasındaki gönül bağına yeni ilmekler ekledi. Fanatik'e verdigi son röpörtajında "Bu şehri inanılmaz seviyorum ve teklif gelse dahi ayrılmayı düşünmüyorumç Karabükspor yeniden Bank Asya 1.Lig'e düşse bile takımda kalırım. Toparlanmak zorundayız ve bunu yapacağız. Şu anda her zamankinden daha fazla taraftar desteğine ihtiyacımız var" diyerek taraftarını yeniden mest etti. Evet belki hiç istemesekte bir gün Karabükspor alt lige tekrar düşecek. Bu belki yakın zamanda yaşanacak ve Cernat da Bank Asyada armanın pesinde koşacak, belki de Cernat Dr. Necmettin Şeyhoğlu stadında futbolu bıraktıktan sonra alt ligle tanışacak Karabükspor ama bu şehir Cernatını hiç unutmayacak...
                                                                                                                                           *Kral Cernat


                                                                                            

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder