26 Haziran 2011 Pazar

KARDEMIR KARABUKSPOR IF(1)

Mesut Ozil, Hamit Altintop, Nuri Sahin son zamanlarda Avrupa’da yetismis olan Turk futbolcular arasinda en cok goze batan futbolcular listesinde en tepede olan isimler. Birde bu isimlerin yaninda Avrupa’ da yetisip ana vatanlarina donup Turkiye’ de de basarili olmus oyuncular var. Serdar Kesimal , Cenk Tosun bunlarin en guzel ornekleri. Bu oyunculari Turkiye’ ye getiren ekipler,oyunculara bir iki sene tecrube kazandirdiktan sonra buyuk kuluplere astronomik fiyatlara satmalari yani sira bu oyuncularin yabanci kontenjaninda sayilmamalari ve aldiklari alt yapi egitimleriyle Turkiye’ de cok basarili olmalariyla da oldukca kazancli cikiyor bu transferlerden. Kardemir Karabukspor’ da bu gercegi gordugunden transferdeki onceligini gurbetcilere kaydirdi. Volkan Dikmen ve Ismail Isa kadromuza katildi.

   Kardemir Karabukspor bunun yani sira Turkiye’ de ilklerden birini gerceklestirerek Isvec ikinci liginde boy gosteren bir Turk takimini bunyesine katti ve gurbetci transferine ve genc oyunculara verdigi onemi tekrar gosterdi. Takimin adi Kardemir Karabukspor IF olarak degistirlirken, takimin suan ki teknik direktorlugune bir zamanlar Tottenham da alt yapi hoacaligi ve Turk Milli takiminin Ingiltere‘ deki arastirmacisi ve Karabuksporumuzun sef arastirmacisi (chief scout) Koray Palaz getirlidi.

Aslinda Koray Palaz' in bu goreve getirilmesi bile takimimizin bu ise ne kadar onem verdiginin kanitidir. 17-18 yasindaki Turkiye’ye gelmeye sicak bakan ancak gelismeleri icin asagi liglerde boy gostermek istemeyen oyuncularin bu takima kiralanmasi ve bu oyuncularin gelisme sureclerinin yakindan izlenebilmesi Kardemir Karabukspor’ un gurbetci politikasi acisindan bu ekibin alinmasini gerektiriyordu. Ayrica Karabukspor bu hamleyle ulkemizde uygulanan yabanci kontenjani yuzunden transfer edemedigi genc Afrikalilari (17-18 yasindakiler) bu ekibe gondererek gelecegini iyice saglama alacaktir.Karabuk’te yetisen genc futbolcularda Isvec’ e kiralanarak vizyonlarini gelistirme firsatini kazanacaklardir. Sozun kisasi artik Karabuksporumuz gerek yeni Emenikeleri Turk futboluna sunarken gereksede kendi yetistirdigi ve Avrupadan buldugu genc Turk futbolculardanda buyuk faydalar saglayacaktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder