16 Eylül 2011 Cuma

Sezonun İlk Deplasmanı Başkentte

Karabükspor' un bu haftaki rakibi Genclerbirligi olacak. Sezon öncesi takim için kilit rol üstlenen bir çok oyuncusuyla yollarını ayiran kırmızı-siyahlılar bu oyuncuların yerlerini tam manada doldurmakta zorluk çekti. Kaleci Serdar Kulbilge ve sağ bekte gorev alan Orhan Şam yeri doldurulamayan oyuncular arasında sayılabilir.
Fuat Çapa'nin takımı genc kalecilerden ve diger Süper Lig takımlarına oranla tecrübesiz sayılabilecek savunma oyuncularından oluşmakta.Kale için ilk tercih su an Özkan Karabulut konumunda. Özkan Alkarların altyapısından gelme ve daha yaşı 20. Onun yedeği olarak ise 22 yaşındaki Ferhat Kaplan ve 23 yaşındaki Ramazan Özkan var. Sağ bekte Mehmet Akgün stoperde Kulusic,Aykut ve Burak Özsaraç,sol bekte ise Curri ve Aytaç formayı kapma konusunda en şanslı isimler. Hocaın savunma alternatifleri arasında genc Efşan ve Sakıp da kendilerine forma bulabilirler. Fuat Hoca orta saha konusunda savunma hattına oranla daha rahat. Randall Azofeifa ,Soner Aydogdu ve Harbuzi gibi oyunu iki yönlü oynayabilecek oyunculara sahipler. Sağ açık icin Hursut sol açık icin ise Oktay Delibalta ligimiz icin kalbur-üstü oyunculardan. Cem Can ve Yasin ise takımın tek yönlü oyuncuları. Cen Can savunma agırlıklı bir oyuncuyken Yasin 10 numara sayılabilecek bir futbolcu. Hücum hattında ise Herve Tum, Ermin Zec, Mununga, Elie ve Serkan Çalık gibi önemli seceneklere sahipler.

Başkent ekibi sezona ligin yeni ekiplerinden eski gediklilerinden Samsunspor'a 3-2 yenilerek basladı. Bu maçtada görüldüki Genclerbirliginin savunması ağır ve tecrubesiz .Buna orta sahalarında savaşan topu kapan oyuncu eksikliği eklenince takım savunması iyice düşüyor. Eğer Karabükspor ortasahası alısıldığı gibi üstünlügü ele geçirirse araya atılan toplarla goller bulacağımızı düşünüyorum. Ayrıca bu mac icin bizim dikkat etmemiz gereken konu ise tabiki rakibin hücum hattı ve duran toplar olacaktir.3 ve 4. haftadakı Galatasaray ve Trabzonspor maçlarını düşünürsek bu deplasmandan  puan hatta puanlar almalıyız.Maçta gariplikler olmazsa bence amacımıza yakınız.
                                                         


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder