18 Eylül 2011 Pazar

2 Averaj 3'te bitmedi

Karabükspor bu hafta başkent deplasmanında Genclerbirligi' ne konuk oldu. Maça evimizde kazandıgımız Sivas maçının kadrosundan farklı olarak Mehmet Çakır-Merter Yüce degisikliği ile başladık. Anlaşılan Merter' in Sivas maçındaki verdiği hayat öpücüğü kendisine onbir şansı doğurdu. Yücel Hoca maça orta sahada iki tane çapa Merter ve Ragued ile başlayarak, göreve geldiğinden beri ilk defa pozitif futbol anlayışından ödün verdi.

Nitekim bu sahaya fazla ofans oyuncusu ile çıkıp risk alan Gençlerbirliği' ne yaradı ve Alkarlar ilk yarıda  önce dakika 19 da Ermin Zec' in pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Yücel Hocanın ligde en çok begendiği genç oyuncu olan Yasin' in ve 39.dakikada da Oktay Delibalta' nın sol kanattan sürüklediği atağın sonunda Hursut' un golleriyle 2-0 öne gecti. İlk yarı boyunca Karabükspor futbol adına en ufak bir varlık gösteremedi. Ne kanatlarımız işledi, ne savunmamız ile orta sahamız aralarındaki mesafeyi daraltarak rakibe gol sanşı vermemeyi sagladı ne de Cernat ve arkadasları gol bulma noktasında Shelton' a yardım edebildi.

İlk yarının son dakikalarında gelen Merter-M.Çakır degişikliği ile Sivas maçının ilk onbirine döndük. İkinci yarinin ilk 15 dakikasi 180 derece degişmiş bir Karabükspor izledik. Bu dakikalarda Erdem'in bindirmeleri ve Mehmet Çakır ile uyumu sonucu sağ kanadı oldukça verimli kullandık.Orta sahamıza gelen direnç sayesinde oyunu Genclerbirliği kalesine yıkmayı başardık  ve golü daha takıma uyum saglayamada  sıkıntı çeken Shelton ile bulduk. Hatta direkten dönen pozisyonumuzu ve sanşsızlığımızdan kaçan pozisyonları da sayarsak dakikalar atmışı gösterirken belkide 2-2'yi bulmuş olabilirdik. 67. dakikada yapılan İlhan Parlak Erkan Taşkıran degisikliği biraz sol kanadımızı hareketlendirmeye yarasada beklenen verimi sağlamadı. Dakikalar ilerledikçe beraberlik golünü bulamayan takimımızın direnci düştü ve geri kalan dakikalarda iki takımda rakibin hatalarını değerlendirmeye calıştı. Bu dakikalarda Muhammed Özdin - Bilal Kısa değisikliği sonucunda sayıca azalan  savumuzmamızın verdiği boşluklarda Ankara temsilcisi pozisyonlar bulsada golu bulamadılar.

   Takımımız bu maçta da gösterdiki geçen seneye oranla daha çok kanat organizasyonları gerçekleştiriyor ve duran toplardaki hava hakimiyetini artırmış durumda. Ancak oyuncularımızın artık Emenike' nin bizimle beraber olmadığını ve Shelton' un başka özelliklere sahip olduğunu anlamaları gerekir.Mesela hala İlhan orta saha da aldigi topu sişirmeyi düşünüyor. Bunun yerine o topu  bekletip takımın çoğalmasını sağlamalıdır. İkinci yarıdaki Erdem ve Deumi maçta bizim adımıza en verimli olan futbolculardı. Eminim Yücel Hoca bu maçın bize verdiği erken mesajı alır ve ilerleyen maçlarda bu futbolu izlemeyiz. Nitekim Yücel Hoca' nın basın toplantısında söylediği gibi ilk yarıdaki futbol bize yakışmadı.
                                                                   



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder