23 Eylül 2011 Cuma

Karabükspor-Galatasaray Macina Kirmizi-Mavi Bakmak

  Geçen hafta Ankara deplasmanindan eli bos dönen Karabükspor'un bu maçtaki alamadigi puanlarin ard arda oynayacagimiz Galatasaray ve Trabzon maçlarini düsündügümüzde sikinti yaratacagi ve bu maçlarda da yasayacagimiz puan kayiplarinin takimimizin moralini bozacagini düsünüyordum. Büyüklerle imtihanin baslangicini evimizde dört bin taraftarimizin önünde  Karabükspor-Galatasaray maçi ile yaptik. Bu maç öncesinde Yücel Hocanin baskente oynanan  maçtaki hatasindan vazgeçip tekrar pozitif futbolu öne çikaran ve 2 senedir alisik oldugumuz düzene geçeçegini önceki yazimda belirtmistim (link). Ayrica bu maçta geçen seneki sakatligindan sonra gerçek performansini aradigimiz Cernat' in yedek kulübesine çekilip yerine Bilal ile baslanip Romen oyuncunun ikinci yarida sahaya sürülecegini tahmin ediyordum. Ancak Yücel Hoca takim içi rotasyonu orta sahada degil savunma bölgesinde yapti ve Kaptan Muhammed' in yerine Bulgar oyuncu Nikolic' i sürdü. Yabanci kontenjani yüzünden ise Seric bu hafta cizik yedi ve yerine Erkan Taskiran görev aldi.
   Maça her iki takimda kendi yari  sahalarinda bol pas yaparak rakibi tartmalariyla basladi.Açıkcası ilk 10 dakikada oynanan futbol  her nekadar Karabüksporumuzun işine yarıyan bir şekilde ilerlese de vasatı aşamayan bir maç izledik. Dakikalar 13' ü gösterdiğinde Ragued' in geçen seneden alışıla gelmiş Emenike'ye atılan paslara benzer uzun topa koşan ve ikili Galatasaray savunmasından önce topa hamlede bulunan Shelton'a kaleci Muslera tarafindan yapılan hareket Bunyamin Gezer tarafindan kırmızı kartla cezalandırıldı. Bu dakikadan sonra isteksiz ve şaşkın Galatasaray karşısında oyunun hakimiyeti tamamen Karabükspora geçti. Karabükspor  10 kişi kalmış rakibini iyice yormak ve ilerleyen dakikalarda golü bulmak istercesine orta sahada ve rakibin yarı sahasında dakikalarca isabet orani yüksek paslarla maçı devam ettirdi. Dakika 73' te sağ kanattan bindiren Erdem' in sutunda sadece bakmakla yetinen Ufuk'un büyük hatası sonucu golü bulduk. Bu dakikadan sonra herkes Galatasaray' ın artik silkineceğini ve oyun hakimiyetini eline alacağını düşünürken Karabükspor 75 ile 80. dakikalar arasi topu sarı-kırmızılılara göstermedi desek yeridir. Hatta bu dakikalar arası saha kenarında oyuna girmeyi bekleyen Baros Karabükspor' un başarılı paslarının kurbanı olarak 6 dakika boyunca oyuna giremeden kenarda beklemek zorunda kaldı. Ancak gerek tecrübesizlik gereksede heyecan yüzünden 83.dakikada Rıdvan' ın Baros' a yaptığı penaltı neticesinde Galatasaray Karabük deplasmanindan Melo nun golu ile evine bir puanla donmeyi basardi.

   Maçın Karabükspor açısından önemi büyüktü. Kaybedilen Genclerbirliği maçı sonrası sıkıntılı günler geçimek istemeyen takımımız için Galatasaray maçından alınan bu puan gerçekten ilaç etkisi yaratmıştır. Oynanan oyuna bakarsak pas yapma yeteneğimizin geçen seneki seviyemize yaklaşmaşı ve transfer edildiğinden beri yabancı kontenjanı yüzünden yedeğe çekilen Nikolic' in ilk önemli sınavında iyi görüntü vermesi bizim için sevindirici noktalar. Ancak Shelton'un oynadığı maçlar icinde en iyi görüntüsünü vermesine rağmen ileri ucumuz hala tam manada uyum icinde gözükmedi. Cernat ve Shelton'un birbirine uyum sürecini atlattıkları zaman oyunumuzun bir tık daha artacaği düşüncesindeyim.

   Sene baslarinda büyük takımlarla evinde oynamanin her zaman avantaj olduğu düşüncesindeyim. Rakibinizin daha o isteğidiği büyük hedefler için yaptığı transferlerin hem ülkemize hem de takımına daha uyum sağlamadıkları dönemde puan almak ilerideki haftalara göre nispeten daha kolay. Bu dönemde oynadığımız Galatasaray maçından alınan bu sonuca 1 puan almamız elbette bizi mutlu edecektir ancak maçın gidişatı düşünülürse sadece anlık bir hatadan dolayı gelen penaltı sonucu kaçan puanlara üzülmemek elde değil.

                                                              

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder