27 Eylül 2011 Salı

Trabzonspor-Karabükspor Maçı Ardından...

  Karabükspor, Trabzon deplasmanı yolculuğuna Galatasaray maçında son dakilarda gelen penaltı golü ile kaybedilen 2 puana üzülerek başladı. Maçın öncesinde Trabzonspor' un gerek yaptığı-yapamadığı transferler, elinden kaçırdığı ve kendi düzenleri için önemli futbolcuların eksikliklerinin tam manada dolamaması, yapılan transferlerin takıma uyum aşamasının bitmemesi ve Play-off sisteminin getirdigi ve  hiç kimsenin  alışık olmadığı bu yoğun maç maratonuna bir de ligin başlamasına yakın  Sampiyonlar Ligi maçlarınında eklenmesi gibi handikaplari düşünürsek ki bizim maçımızdan de hemen sonra Avrupa maçına çıkacak olan Trabzondan puan almamiz şaşırtıcı olmayacağı düşüncesindeydim.

  Nitekim ekibimiz zorlu Avni Aker deplasmanına iyi başladı ve oyunun hakimiyetini eline geçirdi. Cernat' ın direkden dönen topu ve yine Romen oyuncumuzun şahsi becerileriyle sağ kanadımızın üretkenliğinin birleşmesiyle oluşan tehlikeler ve Trabzonspor takımımın uyumsuz görüntüsü maçtan beklentilerimizin artmasına neden oldu. Ancak bizim için oluşacak en büyük tehlike yavaş yavaş gün ışığına da çıkmıyor değildi. Önceki yazılarmıda da bizim için olan önemini vurguladığımız Yücel Hocanın uygulattığı ofsayt taktiği her nekadar maçın başlarında işlesede yavaş yavaş korkulu dakikalar yaşayacağımızın sinyallerini veriyordu. Uygulanan ofsayt taktiği hücüm noktasında üst seviyede performans sergileyen takımımızı dizginlercesine 26. dakikada 1-0 geriye düşmemize neden oldu. Hücüm hattımız  ve orta sahamız maça o kadar konsantre çıkmıştı ki yenen gol takımımızı etkilemedi ve yeniden oyunun hakimiyetini elimize geçirdik ve serbest vuruştan Cernat ile beraberliği yakaladık. Ancak Yücel Hocanın inatla vazgeçmediği ofsayt taktiği 2 gol yememize ve Shelton'un boş kaleye kaçırdığı golü de düşünürsek yine kazanabileceğimiz bir maçtan elimiz boş Karabük'e dönmemize yol açtı. Maalesef hocamız oynanan 2 deplasman maçına da aldığı yanlış kararlarla damga vurdu. Ankara deplasmanına Merter ile başlayıp defansif bir futbol mentalitesiyle oyuna başlayıp kaybedilen punlarda vebali üzerine alan Yücel İldiz ülke futbolunun en hızlı ayaklarına sahip oyunculardan oluşan Trabzonspor'a karşı oynanan ofsayt taktiğinin sonucu yenen goller ve kaçan puanlar  Karabüklüleri üzdü.

  Bu maçın bizim için iyi yönü Galatasaray karşısında da tutturduğumuz yüksek pas oranının ve orta sahamızının dirençli futbolunun devam etmesi olurken negatif yönü ise Yücel Hoca'nın deplasmanlardaki form düşüklüğü oldu.

 Yıldızı Parlayan Oyuncumuz :  Florin Cernat
 Yıldızı Sönük Kalanımız        :  Erdem Özgenç

                                                               Maçın özeti :



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder