24 Nisan 2012 Salı

Süper Final, Süper Facia olmasın...

  Türkiye Spor Toto Süper Ligi oynanan 34 hafta sonunda 8 Nisan oynanan Manisaspor - Galatasaray karşılaşması ile bitti. Ankaragücü Manisaspor ve Samsunspor ligen düşerken Galatasaray bu sene ilk defa uygulanacak Şampiyonluk Play-off'una resmi adıyla Süper Final'e en yakın takipçisin 5 puan önünde girmeyi başardı. Buraya kadar herşey normal. Ancak ülke futbolunun ne kadar stres içinde olduğu Süper Finalin daha ilk maçında anlaşıldı. 
   Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Beşiktaş - Galatasaray maçı öncesi Gaziantep'te bu iki takımın taraftarları arasında çıkan kavgada bir Beşiktaş taraftarı aldığı ağır yaralar sonucu hayatını kaybetti. Bir gün sonra oynanan Fenerbahçe - Trabzonspor maçında Emre - Zokora arasında yaşanan itiş kakışda Emre'nin Zokora'ya ırkçı küfürler ettiği anlaşıldı. İki gün önce hakemin tatil ettiği derbi oynandı ve yine maça futbol değil yaşanan olaylar damgasını vurdu. Hakeme tepkisini sahaya girerek gösteren Beşiktaş taraftarları kendi futbolcularına bile biz neredeyiz sorusunu sordurttu. Hatta maçtan sonra Simao twitter hesabından Neden diye tweet attı. Ki kendisi epey ortam görmüş bir futbolcu olmasına rağmen şaşkınlık içerisinde olacakki bu soruyu sorma ihtiyacı duymuş olmalı.  
  Süper Final'in ikinci haftası ilkine göre daha sakin geçti ama alınan skorlar heyacanın devam etmesini sağlarken olası tribün terörü riskini arttırdı. Fenrbahçe'nin evinde son maçta Galatasaray'ın şampiyonluk maçını kazanmasından sonra yaşananları düşünmek bile istemiyorum.   Umarım sene başından beri verdiği sınavlardan başarı ile çıkamayan ülke futbolu geriye kalan 4 maçta futbolun sadece oyun olduğunu hatırlarda istenmeyen olaylar yaşanmaz. 
 Bu arada oynanan iki haftada iki talihsiz olay daha yaşandı. Fenerbahçe - Trabzonspor maçında yapılacak olan koroegrafide başına gelen halatlar yüzünden ölüm tehlikesi geçiren Onur Karabudak ve Galatasaray'ın sergilediği güzel oyuna rağmen kazanamadığı Fenerbahçe maçının stresine kalbi dayanamayıp vefat eden Fatih Çalışkan (mekanı cennet olsun) futbol severlerin  kalbinde yara açan iki hikayenin kahramanı oldu.   


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder