6 Mayıs 2012 Pazar

IFHHS sıralamasında İlk Dörtyüzdeyiz



 Karabükspor, Uluslararası Futbol ve İstatistikleri Federasyonu (IFFHS)'nun Mayıs- Nisan ayı dünya kulüpleri değerlendirmesini yaptığı sıralamada 369. sırayı adı. Bu sıralamada kendine ilk defa yer bulan Karabükspor Türkiye sıralamasında ise 10. sırayı elde etti.(sıralamanın tamamı için : link). Mart ayında 429. sırayla ilk dörtyüze girmeye yaklaştığımız listenin bu aydaki sıralamasında ülkemizde birincilik ise Beşiktaş'ta. Bu sıralamada ülkemiz adına en iyi dereceyi 2001 yılının Ocak ayı sıralamasında dünyanın en iyi kulübü olmayı başaran Galatasaray yapmıştı.

 IFFHS bilindiği üzere 1991 yılından başlayarak aylık periyodlar içinde profesyonel futbol maçlarının sonuçlarına dayanarak, sıralamalar yapmakta. IFFHS, sıralamaları belirlediği bazı kriterlere göre yapıyor. Bunlar :
1)  Sadece takımların son 1 sezon içerisinde oynadığı tüm resmi maçlar değerlendirilmeye alınır.
2) Birden fazla yerel kupa düzenlenen ülkelerde federasyonların düzenledikleri kupalar değerlendirilmeye alınır.Kupaların statüleri ülkelere göre değiştiğinden sadece çeyrek final sonrası dikkate alınır.
3)  Ligler zorluk derecelerine ayrılmıştır. Ülkemiz 2. Level'de bulunmaktadır.(Level 1'de galibiyet 4, Level 2'de 3,Level 1'de ise 2 puanken, beraberlik puanları ise sırayla 2, 1.5 ve 1'dir.)
4) Uluslararası turnuvaya katılan takımların bu kupardaki elde ettiği sonuçlar hangi ligde olduklarına bakılmaksızın hesaba dahil edilir.(Bu kupalarda puan katsayıları ve bu kriterlerin resmi metnine ulaşmak için link)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder