12 Şubat 2014 Çarşamba

Fikstür Avantajı

Gençlerbirliği deplasmanından  alınan 3 puan ile kapatılan 20. Maç günü sonrası Kırmızı - Mavi renklerle haşirneşir olan herkesin Avrupa ümidi Süper Ligde geçen 4 yıl sonrasında ilk defa bu seviyeye ulaştı.
   Bilindiği üzere ülkemizi 2013-2014 sezonunda Edirne'nin ötesinde ikisi Şampiyonlar Liginde üçüde Avrupa Liginde olmak üzere 5 takım temsil edecek. 3 Avrupa Ligi biletinin ikisini kimin alacağını  lig sıralaması belirlerken kalan son vizeyi ise Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu alacak. Devler ligi kontenjanını ise ligin tepesindeki iki ekip dolduracak. Önceki cümlelerde bahsettiğiklerim UEFA’nın TFF’ye belirttiği normal koşullar altındaki şartlar.
  UEFA’nın normal koşullar altındaki şartlarını bu seneki lig tablosuna uyarlarsak başka bir senaryoyla karşılaşıyoruz. Lig lideri Fenerbahçe’nin cezası nedeniyle önümüzdeki sezon Avrupada olamayacağı göz önüne alınırsa, en alt Avrupa Ligi sırası 4’ten 5’e düşecek. Buna ek olarak Ziraat Türkiye Kupası finalistlerinin ligi ilk 5 içerisinde bitirmesi durumunda lig altıncısı kendini Avrupa Ligi kuralarında bulabilir.
  Hal böyle olunca  Karabükspor taraftarının şu koroegrafiylede ne kadar çok istediğini belirttiği Avrupa mayıs sonlarında hayal olmaktan çıkabilir. 
  21. hafta arefesinde ligin en tepesindeki 3 sırayı hemen hemen tüm futbolseverler 3 İstanbul ekibine ayırıken, geri kalan 2 yada yukarıda anlattığım koşulların sağlanması durumunda 3 koltuk için toplam 7 ekip ter dökecek.
  Alttaki tabloda bu takımların  kalan maçları gözükmekte.  Ülke futbolumuzda deplasmanda maç kazanma Nijeryada olduğu gibi ekstrem seviyelerde olmasada zor. 8 maçını deplasmanda oynayacak Sivasspor, Kasımpaşa ve Trabzonspora göre sadece 6 maçında tribün desteğinden mahrum kalacak temsilcimiz Karabükspor, Akhisarspor ve Eskişehir avantajlı konumdalar. Bursaspor ise tam ortada, 7 maça deplasmada çıkacak yeşil beyazlılar 7 maçta ise ev sahibi hüviyetinde olacaklar.

  Kalan maçlarda şampiyonluk yaşamış Bursaspor ve Fenerbahçe haricindeki 3 takımlada Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadyumunda oynacak olmamız, bu durum incelendiğinde Akhisar, Kasımpaşa ve Bursaspora olan avantajımız olarak gözükmekte.

  Hem az deplasmana gidecek olmamız hemde şampiyonluk yarışı içerisinde olacak takımları sahamızda misafir edecek olmamız fikstür açısından şanslarımız. Umarız kağıt üzerinde yakın gözüken Avrupa ihtimalini futbolcularımız yeşil sahada kesinleştirir. Bizde bu satırlara pasaport - vize başvurularında taraftarların neler yapması gerektiğini yazarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder