3 Ağustos 2012 Cuma

Sezon Öncesi Karabükspor

  Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında Bülent Korkmaz önderliğinde özellikle iç sahada alınan seri galibiyetlerle ligde kalmayı başaran Karabüksporda ligin sonunda oynanan Spor Toto Kupasının sonlarına doğru Bülent Korkmaz ile yolların ayrılması gündemin en önemli başlığı olmuştu dumanlı kentte.
  Bülent Korkmaz'dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna, Karabükspor'un ana sponsoru Kardemir'in kuruluş evresinde fabrikanın mühendislerinden de biri olan Mr. Lain'den sonra ilk yabancı teknik adam olacak M.Skibbe getirildi. Skibbe'nin uyruğu her ne kadar farklı olsada aslında futbol coğrafyamıza fazla yabancı bir futbol adamı değil. Ülkemizde daha önce Galatasaray ve Eskişehirspor da görev alan Alman hoca
Karabükspor'un lige alışma ve büyüme evresinde takımın başında bulunacak.
  Teknik adam sorununu çözen yönetimin ilk amacı daha önceden belirlenen transfer politikasına göre takıma yapılacak takviyelerden önce arkada bırakılan sezonun ikinci yarısında çıkılan 16 maçta 32 puan elde eden takımı dağıtmamaktı. Sırasıyla Hakan Söyler, Uğur Uçar, Bora Körk, Şenol Akın, Birol Hikmet,Erdem Özgenç, Bilal Kısa ve Muhammed Özdin ile sözleşme yenilenilirken iki sezon boyunca takımda kiralık bulunan İlhan Parlak'ın bonservisi alındı.
 Dış transferde ise öncelik yaş ortalaması hayli yüksek olan takımın gençleştirilmesi oldu. Bu amaçla geçtiğimiz sezon zor günler yaşayan ve tüm sezon boyunca genç oyuncularından faydalanma yoluna giden MKE Ankaragücünden takımın en çok göze batan iki oyuncusu Atilla Aybars Garhan ile İshak Doğan, Almanya'da takibi gerçekleştirilen gurbetçi oyucular Ahmet Candır, Bertul Kocabaş ve TFF Gelişim Direktörlüğü görevi yapan Tolunay Kafkas'ın önerisi ile DİSKİ'nin genç kalecisi Abdülaziz Demircan takıma katıldı. Takımın gençleştirilmesi adına bu adımlar atılırken, bir üst seviyeye çıkabilmek için de Manisaspordan Ahmet İlhan Özek, Yiğit İncedemir ve Blackpool'dan LuaLua transfer edildi.
 Günümüze kadarki geçen transfer sürecinde toplam 8 yeni futbolcu ile anlaşılırken başta Deumi, Hamza Çakır ve Mustafa Sarp olmak üzere toplamda 7 futbolcu ile yollar ayrıldı.(Diğer oyuncular : Hocine Ragued, Mehmet Çakır, İsmail İsa ve Güven Varol )

Kadro varyasyonu yandaki futbol sahasında görülebilecek Karabüksporda sorunsuz ve rekabetin fazla olacağı forma numarası 1 gibi gözüküyor. Süper lige adım atıldığından beri belli sakatlık devreleri hariç kalesini koruyan Tomic, Ankaragücünden geçtiğimiz sezonun ikinci yarısı transfer edilen tecrübeli eldiven Bora Körk ve genç milli kaleci Abdüllaziz Demircan'ın bulunduğu bu bölgede tek handikap ise Tomic'in geçtiğimiz sezondan kalan sakatlığı.
  Savunma dörtlüsün solu da kalecilerde olduğu gibi sıkıntı yaşanmayacak ve rekabetin en çok olacağı bölge durumunda. Yıllardır Karabükspor forması giyen Ante Seric bu bölgede ilk seçenek olsada geçtiğimiz sezon Ankaragücünün en çok göze batan oyuncusu İshak Doğan ve Süper lige alışma sezonunu tamamlayan Anıl Karaer formayı giymeye en az Seric kadar yakınlar. Sol kanatta rekabet fazla iken sağda ve stoperde formalar belli gibi. Uğur sağda, Jahic ve Mabiala ise stoper ikilisinde diğer rakiplerine göre bir adım önde gözüküyor. Anıl gibi lige alışma sezonunu tamamlayan Erdem Özgenç, kaptan Muhammed Özdin ve genç oyuncu Barış Aysu formanın diğer seçenekleri.
   Orta saha üçlüsü seçeneğin bol olduğu mevkiilerden. A2 milli takımın önemli oyuncularından Kağan Söylemezgiller, yeni transfer Yiğit İncedemir ve Rumen yıldız Florin Cernat ilk onbirde ismini daha fazla görebileceğimiz oyuncular.Orta sahanın yükünü yıllardır çeken Hakan Söyler, Birol Hikmet ve geçen sezon yaşadığı büyük sakatlığı atlatan Şenol Akın bu sene daha çok seçenek konumunda olacaktır. Florin Cernat'ı yedekleyecek oyuncular ise genç oyuncu Juju ve Bilal Kısa.
 Geride bırakılan sezon sezonda Karabükspor denilince akla ilk gelen Shelton'un Usain Bolt vari sprintleriyle geliştirdiği kanat akınları idi. Bu sene Shelton'a ek iki kanatta da oynayabilen Ahmet İlhan Özek ve Newcastle da ve Porsmouth dan hatırladığımız LuaLua, ileri üçlünün kanatlarının daha da hızlanmasını sağlayacaktır. Bu bölgede iki sezondur sezon öncesi taraftarların muhtemel onbirlerinde yer almamasına rağmen hırslı yapısı ile formayı kapmayı başaran İlhan Parlak, genç oyuncu Adem Candır ve çok yönlü yapısı ile Juju formayı kovalayacak oyuncular.
 İleri ucun kaleye en yakın kısmı beyaz çizgiler içinde yer alan futbol takımının en zayıf rotasyonuna sahip bölgesi olma ihtimaline sahip. Burada formaya en yakın isim gerek tecrübesiyle gereksede geçen sezon ilerde top tutan uç oyuncunun futbolumuzdaki önemini tekra bize hatırlatan Mehmet Yıldız. Bir önceki cümledeki "İhtimal"i oluşturan oyuncular ise iki genç oyuncu Atilla Aybars Garhan ve hemşerimiz Bertul Kocabaş. Mehmet Yıldız'ın sakatlık,ceza ve şu an Yargıtay dan çıkacak kararın sonucuna göre birinci tercih konumuna gelecek bu iki oyuncunun takıma vereceği katkı aslında "ihtimali" oluşturan gerçek.
 Son paragrafı takımın ihtiyaçlarına ayırmakta fayda var. Önceki sezonlara göre bol seçenekli bir kadro oluşturulsada önümüzdeki günlerde -hernekadar Skibbe transferi kapattık desede- yerli rotasyonunu arttırmak amacıyla bir stoper ve Mehmet Yıldız'a alternatif bir golcünün Metin Türker tesislerindeki imza törenini izleyebilme şanmısız yüksek görünüyor. En azından gönül öyle istiyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder