23 Mayıs 2012 Çarşamba

Lomana LuaLua Karabükspor'da

 Kardemir Karabükspor, sezon sonunda ilk transferini Ankaragücü'nün geçtiğimiz sezon yaşadığı sıkıntılar nedeniyle bulduğu şansı iyi değerlendiren Atilla Aybars Garhan'ı transfer ederek gerçekleştirmişti. Spor Toto Kupası'nın bitmesine yakın teknik direktör Bülent Korkmaz ile yolların ayrılması Karabükspor'da dış transferin durdurulmasına neden oldu. Karabükspor yönetimi ilk önce Michael Skibbe ile 2 senelik sözleşme imzaladı ve hemen dış transfere hız verdi. İlk resmi imza ise Siyah-Beyaz Newcastle United forması ile tanıdığımız Demokratik Kongolu futbolcu Lomana LuaLua'dan geldi. 
  LuaLua kariyeri boyunca 146 İngiltere Premier Lig maçı ve 8 Şampiyonlar Ligi maçına çıktı ve bu maçlarda toplam 26 gol buldu. 1980 doğumlu LuaLua, futbol kariyerine Colchester da başlarken İngiltere  Premier Ligde N. United ve Portsmouth  forması giydi. LuaLua hızı ve topla olan becerileri sayesinde attığı ve attırtığı goller ile hafızamıza kazınmıştı. Newcastle da oynadığı seneler Avrupa'da büyük takımların transfer listesine giren siyahi yıldız oyunculardan birisi oluvermişti. Daha sonra Porstmouth'a transfer olmuş ve burada geçen 4 seneden sonra kariyeri yavaş yavaş aşağıya doğru gitmeye başlamıştı. Sonrasında sırasıyla OlimpiakosAl- Ahli -kariyeri düşüşte olan her yıldızların uğrak yeri Katar-  ve Omonia da forma giydi. Türkiye'den önceki son durak ise Championship takımlarından Blackpool idi. LuaLua'nın burada 32 maçta forma giymesi ve benzer transferlerde yaşanan sakatlık probleminin olmaması bu transferin olumlu yanlarından. Gereken istek ve inanç her iki taraf tarafından da sağlanırsa sezon sonu iyi transferler arasında kendisin ismini görme ihtimalimiz yüksek. Diğer ihtimallerde ise önceki örneklerde yaşanan son ile karşılaşabiliriz.
  Skibbe, LuaLua'yı ileri ucun her bölgesinde kullanabilecektir ancak muhtemelen siyahi oyuncunun Karabükspor'daki görev yeri ileri ucun sağ tarafı olacktır. Zorluk dercesi fazla olan mücadelerde ise ikinci forvet olarak da kendisinden yararlanılabilir. 
   Bu transferin taraftar açısından bir diğer önemi ise Emenike'nin takımdan ayrılışından beri özlenen taklalı gol sevinçlerinin Dr. Necmettin Şeyhoğlunda görülecek olması. Umarım LuaLua isteneni verir ve taraftar özlediği taklalı gol sevincine bu sene epey doyar ve gollerden sonra LuaLua için hazırlanan aşagıdaki şarkı stad hoparlörlerinden bolca duyulur.
 .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder