23 Nisan 2012 Pazartesi

2011-2012 Sezonu Karabükspor İncelemesi #2

  Epey aradan sonra bloga sezon incelemesi yaparak dönme kararını vizelerimin bittiği dönemde vermiştim ama zamanına karar vermemiştim. Açıkcası Spor Toto Kupası adı verilen federasyonun bu sene aldığı ve saçmalık katsayı her geçen gün artan kararlarından biri olan maçlar dizisi aklımı biraz karıştırmadı değil (kupa bitince mi yazsam diye) ama bu kupa hazırlık maçı seviyesinin üzerine çıkamadağı için sezon incelemesine sene başında gelen giden oyuncuların listesini vererek başladım.
  Karabükspor sezona beklenen ve beklenmeyen oyuncu kayıpları ile başladı. İki sezon boyunca takımı sırtlayan Emenike'nin üç büyüklerden birine gitmesi, takımın gerek Süper Lige çıkışında gereksede ilk senesini kazasız atlatmasında tecrübeleriyle katkıda buluna ancak yaşları nedeniyle takımdan ayrlıması kesinleşen Bülent Bal-Bülent Ataman ikilisi ve takımın bir üst seviyeye çıkması için için Emil Angelov,Yasin Avcı, Ferdi Elmas, Bülent Kocabey gibi oyuncularla yolların ayrılması zaten yeni Karabükspor rotasyonunu oluşturacak Yücel İldizin planladığı senaryolardı. Ancak sağ bekte sakatlıklar hariç beklenenin çok üstünde performasn sergileyen Kerim Zengin ve Cernat'ın yokluğunda onu aratmayan ve orta sahaya yetenek katan Hakan Özmert'in ayrılışları Karabükspor'un transfer politikasının belli ölçüde değişmesine yol açtı.

  Karabükspor da tek sorun Hakan Özmert ve Kerim Zengin'in takımdan ayrılışı değildi. Transerdeki en önemli problem  Başkan Feridun Tankut'un beklenmeyen istifası oluvermişti birdenbire. Feridun Tankut'un başkanlığında yönetimde bulunan Nevzat Şahin başkanlık koltuğuna oturduktan sonra yeni transfer komitesinin en önemli görevi Emenike gibi dominant bir oyuncusunu kaybetmiş takıma sihirli dokunuşları yapmaktı. Sezonun ilerleyişinden de anladığımız gibi yeni yönetim ilk sınavından başarıyla çıkamadı. Emenike'nin boşluğu devre sonunda Abdullah Balaban'ın bir açıklamasında "Forvet aldık sol açık çıktı" diye tabir ettiği - sadece bu açıklama bile bu transfer döneminin ne kadar amöterce geçirildiğini anlatmaya yetiyor-  Shelton ve genç İsmail İsa ile  Kerim Zengin'in bölgesi Bank Asya Liginden alınan Ahmet Cebe ve Erdem Özgenç  ile doldurulmaya çalışılırken takım Sinan Kaloğlu, Orkun Uşak, Bilal Kısa, Mehmet Çakır gibi tecrübeli ama sakatlık problemleri yaşayan oyuncular ile takviye edildi. Transfer döneminde toplamda 16 oyuncu alınırken yine 16 oyuncu ile yollar ayrıldı.(Detalı transfer listesi)
 Karabükspor gerek transferlerde yaşadığı problemler gereksede yönetimdeki problemlerden sonra ilk defa taraftarının karşısına TRT Ankara Turnuvasında sonrada sezon öncesi kampının ikinci ayağı olan Avusturyada oynadığı karşılaşmalarda çıktı.
 Karabükspor'un hazırlık maçlarındaki skorları :
  Karabükspor - Ankaragücü   1-2
  Karabükspor - Orduspor       0-0
  Karabükspor - Gençlerbirliği  0-2
  Karabükspor - Antalyaspor    0-1
  Karabükspor - Vassas Sc      2-1
  Karabükspor - Sv. Wurma    15-1
  Karabükspor - Reading         3-0

Bu maçlardaki kötü performans ve yaşanan problemler Yücel İldiz'in takımdan ayrılış ve ilk yarıdaki dibe vuruş sürecinin başlangıcının ilk sinyallerini veriyordu.

   Devam Edecek...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder